Elimineer granen en zetmeel

Zetmeel

zetmeel molecuul - het tegenovergestelde van raw food

Zetmeel is moleculair – Moleculair voedsel is het tegenovergestelde van raw food: cellulair voedsel.

Zetmeel is een levenloos, leeg product dat voor honderd procent bestaat uit glucose moleculen. Ketens van duizenden en nog eens duizenden glucose moleculen. In de eerste plaats worden deze ketens al in de mond opgeknipt en komt de glucose vrij. Het wordt via de dunne darm opgenomen in het bloed, waar het wordt omgezette in triglyceriden en wordt opgeslagen als buikvet. De helft van de bevolkking heeft een te dikke buik. De cardioloog dr. Dawis schreef hierover een boek en noemde het de the wheatbelly. Niet een bierbuik maar tarwe brood buik, in het Nederlands vertaald als broodbuik.

Granen dragen bij tot allergieën, hart- en vaatziekten en ontstekingsziekten. Een tweede en essentieel punt is dat zetmeel de darmflora niet voedt, integendeel. Ook volkoren producten zijn niet gunstig want het zetmeelgehalte is te hoog, de harde vezels van granen bevatten schimmelsporen en vormen geen voedingsbodem voor de darmflora. Alle granen, gedroogde noten, zaden en vruchten bevatten mycotoxines. Mais is zeer gevoelig voor schimmel daar het gebruikt wordt als diervoeder, komen deze sporen in het vlees terecht.

zetmeel - het tegenovergestelde van raw food

zetmeel – het tegenovergestelde van raw food

Elimineer granen

• Bij vermoeid, probeer eens een maand geen zetmeel te gebruiken en suikerrijke producten en alle granen weg te laten.

• Steeds meer mensen eten glutenvrij, vaak hebben zij geen glutenallergie maar zijn intolerant voor gluten. Glutenvrij brood bestaat voor ruim 60 tot 80 % uit zetmeel. Het is gemaakt van rijst en mais, dit zijn gras familie en worden lang niet goed verdragen je kan er moet van worden.

• Rijstwafels bestaat voor 89%.

• Zetmeel wordt opgenomen in de dunne darm en draagt bij tot overgewicht.

• Alle granen bevatten mycotoxines, schimmelsporen die niet zijn te verwijderen en schadelijk zijn voor de gezondheid.

Low carb Superbrood, zonder graan en zonder zaden.

Je kan heel lekker eten zonder granen, pasta en aardappelen en steeds meer mensen eten paleolithisch of een ‘low cab’ dieet. Toch mis je soms de cracker voor tussendoor of broodje voor het lekkere beleg of snack voor onderweg.

‘Health is a gut issue’

Deze hechte bacteriële gemeenschap ontwikkelde zich op basis van voedsel dat honderdduizenden jaren lang gebruikte. Bij Superfood brood concept wordt rekening gehouden met de menselijke genen en vooral ook met de genen van de bacteriën die het voedsel voor ons verteren.

De totale DNA van deze 1 tot 1.5 kg darmbacteriën bevatten 100 maal zo veel genen als al het menselijke DNA bij elkaar genomen.

Compost

Wat zich afspeelt in de dikke darm is te vergelijken met een compost hoop. In de composthoop fermenteren bacteriën plantresten, hierbij komt veel energie vrij. Dit proces duurt 5 tot 6 maanden.

Hetzelfde proces vindt plaats in de darm, de plant eters is al het ware een wandelend compost vat.

Het verbazingwekkend is dat dit proces zich in 24 uur afspeelt de mooie vruchtbare mest die de planteter uitscheidt is al het ware hetzelfde als compost. Bij de verwerking van de voedselrestanten komt een enorme hoeveelheid energie vrij in de vorm van vetzuur.

Er worden zoveel vetzuren geproduceerd en in het bloed opgenomen dat er voldoenden calorieën beschikbaar zijn voor de koe om melk en vetten uit te scheiden en voor een zebra om duizenden km te rennen.

Compost: raw food kan op een gezonde manier 'composteren' in de darmen

Compost: raw food kan op een gezonde manier ‘composteren’ in de darmen